10.7.14

1000 Πανεπιστήμια + Intel ψηφίζουν Arduino

Intel Galileo και συνεργασία Intel Corporation - Arduino LLC

Ο CEO της Intel Corporation, Brian Krzanich, ανακοίνωσε στις 3 Οκτωβρίου συμφωνία συνεργασίας με την Arduino LLC, την κορυφαία πλατφόρμα hardware Ανοιχτού Λογισμικού της κοινότητας δημιουργών και εκπαίδευσης. Ο κ. Krzanich αποκάλυψε επίσης την πλακέτα Intel Galileo, το πρώτο προϊόν σε μια νέα οικογένεια πλακετών ανάπτυξης συμβατών με Arduino που χρησιμοποιούν αρχιτεκτονική Intel.


Ανακοινώνεται η πρώτη, βασισμένη σε τεχνολογία Intel, πλακέτα ανάπτυξης συμβατή με Arduino, καθώς και η δωρεά σε 1000 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.
Τα development kits για το Αrduino καθώς και το περιβάλλον ανάπτυξης software διευκολύνουν καλλιτέχνες, σχεδιαστές και ενθουσιώδεις οπαδούς της τάσης do-it-yourself --οι οποίοι συχνά δεν έχουν το απαιτούμενο τεχνικό υπόβαθρο-- να δημιουργούν διαδραστικά αντικείμενα ή περιβάλλοντα.
Με βάση την πλακέτα ανάπτυξης Galileo, η Intel και η κοινότητα Arduino θα συνεργαστούν σε μελλοντικά προϊόντα που φέρνουν τις επιδόσεις, την κλιμάκωση και τις δυνατότητες της τεχνολογίας Intel στην αναπτυσσόμενη κοινότητα των δημιουργών. Επίσης, ως τμήμα αυτής της προσπάθειας, ο κ. Krzanich ανακοίνωσε μια μεγάλης κλίμακας δωρεά της τάξεως των 50000 πλακετών Intel Galileo σε 1000 πανεπιστήμια διεθνώς, μέσα στους προσεχείς 18 μήνες.
Πηγή:http://deltahacker.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου